Jouw winkelmandje:



Offerte binnen de 24u
logo
Michiels Pizza Logo

Blog

Authentieke houtgestookte pizza foodtruck in Limburg
door Michiel Aerts 28 feb., 2024
Je zoekt een foodtruck in Limburg voor een feest of evenement? Met mijn houtgestookte pizzaoven zorg ik voor een unieke beleving.
Foodtruck voor trouwfeesten | Michiels Pizza
door Michiel Aerts 28 feb., 2024
Organiseer je binnenkort een bruiloft en zoek je nog een cateringoplossing voor het trouwfeest? Wat dacht je van een foodtruck?
5 Redenen om te kiezen voor pizza catering
door Michiel Aerts 26 feb., 2024
Ben je nog op zoek naar goede catering voor jouw volgende feest of evenement? Pizza catering is absoluut het overwegen waard. Wij geven 4 redenen om je te overtuigen.
Prijs van een pizza foodtruck
door Michiel Aerts 06 dec., 2023
Je hebt besloten om je feest wat extra pit te geven door een pizza foodtruck uit te nodigen. Maar voordat je enthousiast wordt over de heerlijke smaken en geuren die deze trucks met zich meebrengen, is er één cruciale vraag: Wat gaat dat kosten?
Praktische zaken voor Michiels Pizza Foodtruck
door Michiel Aerts 06 dec., 2023
Bij het plannen van Michiels Pizza voor uw evenement zijn er enkele praktische zaken om te overwegen en aanpassingen die mogelijk zijn binnen het concept.
Pizza Foodtruck Catering Buffet
door Michiel Aerts 02 dec., 2023
Michiels Pizza Foodtruck verzorgd talloze bruiloften / trouwfeesten elk jaar. We begrijpen hoeveel stress en hard werk er nodig is om de perfecte bruiloft te creëren..
door Michiel Aerts 23 nov., 2023
Bij Michiels Pizza omarmen we lokale ingrediënten en streven naar versheid, waar mogelijk. Hoewel we niet alle producten lokaal kunnen verkrijgen, laten we ons niet beperken en bedenken we verrassende combinaties. Hier zijn enkele favoriete pizzacreaties, zowel geliefd bij onze klanten als door Michiel zelf:  1. El Classico, de Margherita Plus Een saus van San Marzano tomaten, basilicum, Belgische buffelmozzarella, rucola, balsamico dressing, en parmezaanvlokken. Een klassieker met een verrassende twist! 2. Taco, de Verassende Winnaar Tomatensaus, mozzarella, goed gekruid gehakt met Mexicaanse kruiden, verse ijsbergsla en huisgemaakte looksaus. Een winnende combinatie die keer op keer verrast! 3. TruffelTJE NAAR MIJN MONDJE Huisgemaakt kruidenroomsausje, mozzarella, verse ricotta, ambachtelijke truffelkaas, champignons, afgewerkt met witte truffelvlokken, zwarte peper, en vers gemalen Parmigiano Reggiano. Een onmiskenbare traktatie! 4. CURLED Pepperoni Tomatensaus, basilicum, mozzarella, dun gesneden ambachtelijke pepperoni die heerlijk opkrult in de oven, afgewerkt met Parmigiano Reggiano en zoete honing. Een unieke combinatie van zoet en pittig! 5. KROKANTE Boerenkool Beschikbaar in het najaar en voorjaar, met boerenkool, champignons, pancetta, en een huisgemaakt kruidenroomsausje, afgewerkt met zwarte peper voor dat beetje pit. 6. POLLO Barbecue Gekarameliseerde kip, paprikareepjes, tomatensaus, basilicum, barbecuesaus, afgewerkt met Parmigiano Reggiano en bieslook. Comfortfood op zijn best! 7. HARTELIJKE Appel Een rijke combinatie van kruidenroomsaus, mozzarella, geitenkaas, gekonfijte ui, appelschijfjes, honing, en dunne speklapjes. Een complex maar heerlijk stukje 'culinaire muziek.' 8. ZOETIGE Peer Een unieke combinatie van kruidenroomsaus, fijngemalen walnoten, mozzarella, blauwe Achelse, peer en honing. Een smaakvolle verrassing voor fijnproevers, waarbij de peer heerlijk karameliseert in de oven.
door Michiel Aerts 23 nov., 2023
Het maken van een goede pizza is een kunst, en het beheren van alle benodigde tips kan soms uitdagend zijn. Daarom deel ik graag vijf essentiële tips om succesvol aan de slag te gaan: Tip 1: Plan vooruit Maak van het pizza bakken een ontspannen activiteit door voldoende tijd te plannen. Bereid het deeg bijvoorbeeld een dag van tevoren voor, zodat je op de dag zelf rustig, met een glaasje wijn, de ingrediënten en de oven kunt voorbereiden. Een goede planning voorkomt hectische momenten tijdens het bakproces. Tip 2: Verrijk je toppings Op een pizza hoort niet veel te liggen, maar wat erop ligt, moet eruit springen. Gebruik kruiden en specerijen om de smaak van de ingrediënten te versterken. Overdrijf een beetje met kruiden; na het bakken komt dit perfect tot zijn recht op het smakenpallet. Tip 3: Leer van de experts Neem de tijd om een paar dagen voor je pizza-avond willekeurige filmpjes van pizzaiolos op YouTube te bekijken. Dit gratis materiaal biedt zoveel waardevolle kennis dat je misschien geen officiële pizza-workshop nodig hebt. Kijk ook naar details, zoals de manier waarop ze bloem op het d eeg strooien of welk type lepel ze gebruiken. Voor meer inspiratie, bekijk het eerste seizoen van de Netflix-serie "Chefs Table," specifiek gericht op pizza. Tip 4: Gebruik kwalitatief materiaal Maak goede afwegingen bij het afmeten van ingrediënten, vooral als je nog niet vaak pizza hebt gemaakt. Investeer in een nauwkeurige weegschaal, en als je een pizza baksteen gebruikt, zorg dan voor een degelijke spatel. Belangrijkst van alles: let op je oven. Hoewel een normale huisoven prima is, kun je je pizzagame naar een hoger niveau tillen met een speciale pizzaoven. Tip 5: Beperk experimenten Hoewel experimenteren leuk is, kan te veel variatie soms teleurstellende resultaten opleveren. Hanteer de 80-20 regel: 80% vertrouwde elementen (deeg, toppings, oven temperatuur) en 20% experimenteren. Zo blijven je pizza-avonden interessant en leuk, zonder in te leveren op de kwaliteit van de gerechten.
door Michiel Aerts 23 nov., 2023
thuis zelf pizza maken: Een Heerlijke Reis in Je Eigen Keuken Pizza is een van die geliefde gerechten die bijna iedereen wel kan waarderen. De knapperige korst, de smaakvolle tomatensaus en de heerlijke kaas zijn een winnende combinatie. Het beste van alles is dat je niet naar een pizzeria hoeft te gaan om van een geweldige pizza te genieten. Je kunt eenvoudig zelf thuis pizza maken en je creativiteit de vrije loop laten. In deze blogpost laten we je zien hoe je dat doet. Ingrediënten: Deeg (3 stuks): 390 gram lauw water 18 gram suiker 5 gram droge gist (3uur gisting bij kamertemperatuur) (bestel hier droge gist) 620 gram bloem (bestel hier de gewenste bloem) 6 gram olijfolie 9 gram zout Zelf pizza maken is niet alleen leuk, maar het stelt je ook in staat om te experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Of je nu gaat voor de klassieke margherita, een vleesliefhebberspizza of een vegetarische variant, het zelf maken van pizza is een heerlijke reis in je eigen keuken. Dus verzamel je ingrediënten en begin met bakken! Je zult versteld staan van de smaak van je zelfgemaakte pizza.
door Michiel Aerts 23 nov., 2023
Het organiseren van een evenement, of het nu gaat om een bruiloft, een zakelijke bijeenkomst, een verjaardagsfeest of een andere speciale gelegenheid, vereist aandacht voor detail. Een van de cruciale aspecten van een succesvol evenement is de keuze van de juiste cateringdienst. Hier zijn vijf belangrijke tips om je te helpen de perfecte cateraar te selecteren. 1. Bepaal je Budget en Verwachtingen Voordat je begint met het zoeken naar een cateraar, is het essentieel om je budget en verwachtingen duidelijk te bepalen. Hoeveel ben je bereid te besteden aan catering? Welk type gerechten en service verwacht je? Door een duidelijk budget en duidelijke verwachtingen te hebben, kun je gerichter op zoek gaan naar cateraars die bij je financiële mogelijkheden en smaak passen. 2. Overweeg het Soort Evenement Niet alle cateringdiensten zijn hetzelfde, en ze hebben verschillende specialiteiten. Overweeg het type evenement dat je organiseert. Heb je een zakelijke bijeenkomst waarbij efficiëntie en professionaliteit belangrijk zijn? Of gaat het om een informeel feest waar creativiteit en persoonlijke touch de boventoon voeren? Kies een cateraar die ervaring heeft met het soort evenement dat je organiseert. 3. Beslis over het Menu Het menu is een van de belangrijkste overwegingen bij catering. Wil je alleen hoofdgerechten serveren, of ben je van plan om voorgerechten, desserts en dranken op te nemen? Bespreek je smaakvoorkeuren en dieetbeperkingen met potentiële cateraars om te zien of ze aan je wensen kunnen voldoen. Een gevarieerd menu kan je evenement verrijken en de smaakpapillen van je gasten verwennen. 4. Vraag om Referenties en Lees Recensies Voordat je een cateraar kiest, is het verstandig om referenties te vragen en recensies te lezen. Vraag naar eerdere klanten en informeer naar hun ervaringen. Online recensies en beoordelingen kunnen ook waardevolle inzichten bieden over de reputatie en de kwaliteit van de dienstverlening van de cateraar. 5. Bespreek de Details en praktische zaken Zodra je een cateraar hebt geselecteerd, is het van cruciaal belang om alle details van de boeking te bespreken. Dit omvat de prijs, het menu, de timing van de service, speciale vereisten en eventuele bijkomende kosten. Zorg ervoor dat alles duidelijk en schriftelijk (via mail of WhatsApp) wordt vastgeleg om mogelijke misverstanden te voorkomen.  Het kiezen van de juiste cateringdienst is een essentieel onderdeel van het succes van je evenement. Met deze vijf tips in gedachten, kun je vol vertrouwen de juiste cateraar selecteren die aan je verwachtingen voldoet en je gasten een onvergetelijke culinaire ervaring biedt.
Meer posts
Share by: